ΑΦΙΕΡΩΜΑ | TÝR

By the Light of the Greek Star

Ο νέος χρόνος μπαίνει δυναμικά με την ανακοίνωση της συναυλίας των Týr στην χώρα μας, καθώς ήδη αναμένουμε την στιγμή που θα τους παρακολουθήσουμε ζωντανά στη σκηνή του Κυττάρου στις 31 Γενάρη.

Ερχόμενοι από τα Faroe Islands, οι Progressive/Folk Metallers βρίσκονται στην εν λόγω σκηνή από το 2002, με χαρακτηριστικό στοιχείο το γεγονός ότι κυκλοφορούν μόνο ενδιαφέρουσες δουλειές, κινούμενοι πάντα σε υψηλό επίπεδο. Με το παρθενικό τους “How Far to Asgaard” (2002) ξεκινούν την καριέρα τους δυνατά, ενώ ακολουθεί το εξαιρετικό “Eric the Red” (2003) και το της ίδιας κλίμακας “Ragnarok” (2006), το οποίο εδραιώνει το όνομά τους στο προαναφερθέν υποϊδίωμα. Το λιγότερο καλό “Land” (2008) διαδέχεται το “By the Light of the Northern Star” (2009), full-length αισθητά πιο ποιοτικό, ενώ το “The Lay of Thrym” (2011) χαρακτηρίζεται από την ενέργεια που το διακατέχει. Στο τελευταίο πόνημα του συγκροτήματος, ονόματι “Valkyrja” (2013), ξεδιπλώνονται αρμονικά όλα τα στοιχεία που τους καθορίζουν σαν μουσική ολότητα.

Οι Týr θα μας ταξιδέψουν από την παραμυθένια Asgaard μέχρι το Ragnarok και αντίστροφα και θα μας αφηγηθούν πολλές ιστορίες από τη μυθολογία και την παράδοσή τους. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε ζωντανά το πώς αυτές θα λάβουν σάρκα και οστά.

More from Theodore Kritikos

ANNIHILATOR, FORAY BETWEEN OCEAN @PIRAEUS 117 ACADEMY, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/16

At long fuckin’ last, η μέρα που θα δω live τους Annihilator,...
Read More