Αφιέρωμα | Rage

Black in Live

 

Όταν ανακοινώνεται μία συναυλία, ο καθένας μας τελεί μία ιεροτελεστία, ανυπομονούμε να διαβάσουμε το δελτίου τύπου, να αγοράσουμε το μαγικό εισιτήριο και γενικά να μπούμε στο κλίμα της μουσικής του συγκροτήματος. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με γλυκιά αγωνία μέχρι την στιγμή που θα βρεθούμε στο χώρο. Η διαδικασία αυτή διεκόπη πριν ένα χρόνο, αλλά ευτυχώς αυτό διορθώθηκε φέτος και επιτέλους μπορούμε να αναμένουμε τους Rage στις 27 Νοεμβρίου στο Κύτταρο.

Οι Γερμανοί κουβαλάνε μεγάλη δισκογραφική εμπειρία στα κοντά 30 χρόνια παρουσίας τους με 5 εποχές να διαχωρίζουν την πορεία τους. Η πρώτη περίοδος ξεκινάει με τους νεαρούς τότε να κυκλοφορούν το ‘’Reign of Fear’’ και τον επόμενο χρόνο το ίδιο εξαιρετικό ‘’Execution Guaranteed’’. Χωρίς καθυστέρηση, το ‘’Perfect Man’’ είναι γεγονός και πλέον περιοδεύουν με μεγάλα ονόματα της δεκαετίας. Το ‘’Secrets in a Weird World’’ πλέον απέδειξε την ποιότητα της μπάντας, ανεβάζοντάς τους στα charts. Τα ’90s βρίσκουν το συγκρότημα ακόμα πολύ ορεξάτο, με τα ‘’Reflections of a Shadow’’ και ‘’Trapped’’ να τους δίνουν το εισιτήριο να ακουστούν και πέρα από τα σύνορά τους και το ‘’The Missing Link’’ να εδραιώνει τη θέση τους. Ύστερα από κάποιες αλλαγές στη σύνθεση, θα ηχογραφήσουν το επετειακό ‘’10 Years in Rage: The Anniversary Album’’ και συνεχίζουν την ανοδική πορεία τους με τα σπουδαίο ‘’Black in Mind’’ και ‘’Lingua Mortis’’. Χωρίς ανάσα, θα συνθέσουν τα ‘’End of All Days’’,  ‘’XIII’’ και ‘’Ghosts’’, τα οποία δείχνουν και την ορχηστρική τους πλευρά. Μετά από άλλη μία μεγάλη ανακατάταξη στο line-up, θα προχωρήσουν ακάθεκτοι και ακόμα πιο φρέσκοι, καθώς περνάνε στα ‘00s πλέον, με τα ‘’Welcome to the Other Side’’, ‘’Unity’’ και ‘’Soundchaser’’, ανεβαίνοντας κάθε φορά ένα σκαλί και χωρίς ποτέ να απογοητεύσουν το φανατικό κοινό τους. Πιστοί στο ραντεβού τους, δημιουργούν τα ‘’Speak of the Dead’’, ‘’Carved in Stone’’ και ‘’Strings to a Web’’, που επαληθεύουν την σταθερή ποιότητα της μπάντας, ασχέτως των μετασχηματισμών που έχει υποστεί ουκ ολίγες φορές. Το ‘’21’’ είναι η τελευταία δουλειά των Rage, και μετά την απομάκρυνση όλων των μουσικών από τον Peavy Wagner, αναμένουμε να αφουγκραστούμε το επόμενο πόνημά τους.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, μόνο ως ιστορικό δύναται να χαρακτηριστεί το επερχόμενο live των Rage στην Αθήνα. Μάλιστα, το ‘’Black in Mind’’ θα έχει την τιμητική του, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία του. Ας προετοιμαστούμε, λοιπόν, για πολλές εκπλήξεις και για μια εμβληματική Heavy/Speed/Power Metal συναυλία.

More from Theodore Kritikos

DIARY OF A MADMAN

Τον τελευταίο καιρό, έχω πολύ ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου. Και, πραγματικά,...
Read More