Αφιέρωμα | Orchid

Στον τόπο μας όπως όλοι γνωρίζουμε και βιώνουμε καθημερινά, τα πράγματα ατομικά αλλά και κοινωνικά πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όλα όμως; Θα υποστήριζα πως όχι. Πολιτιστικά η Ελλάδα έχει πολύ ενδιαφέρον για τους ξένους καλλιτέχνες, αλλά αποτελεί και σημείο έμπνευσης και για αυτούς που μένουν εδώ και βιώνουν την καθημερινότητα. Εξίσου πολύ καλά, πάντα κατά την γνώμη μου, πάνε τα συναυλιακά δρώμενα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι προσιτές πλέον για το κοινό, αλλά και η ανταπόκριση του μεγάλη στα περισσότερα. Μπορεί να μην έρχονται οι Rollling Stones , αλλά νέες μπάντες, με νέο ήχο, νέους δίσκους που κάνουν μεγάλη αίσθηση και αποτελούν πόλο έλξης σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού, βάζουν πλέον και την χώρα μας με μεγάλη ευκολία στο συναυλιακό τους πρόγραμμα.

Μία από αυτές θα έχουμε την χαρά να την δούμε ζωντανά την Κυριακή 21 ιουνίου 2015  στο Κύτταρο. Το όνομα της: Orchid, με καταγωγή από το San Francisco της California. Η διοργάνωση Smoke The Fuzz Gigs κάνει πολύ καλά την δουλειά της γύρω από αυτόν τον ήχο (Doom metal, stoner rock, blues rock) και εντός λίγων μηνών μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση των Blues Pills στο Gagarin, μας προσκαλεί στους Orchid, για τους οποίους μόνο λαμπρό μπορεί να φαντάζει το μουσικό τους μέλλον…

Όλες οι μπάντες σε αυτόν τον χώρο ξεκινάνε την ενασχόληση τους με την μουσική έτσι για πλάκα, λόγω της αγάπης τους σε κάποιες άλλες μεγάλες μπάντες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην μουσική ιστορία. Και τα μέλη των Orchid (Theo Mindell – vocals, synthesizer, percussion // Mark Thomas Baker – guitars // Keith Nickel – bass // Carter Kennedy – drums) το παραδέχονται ανοικτά: δεν θα κάναμε λένε τέτοια μουσική αν δεν υπήρχε πριν ο ήχος των Black Sabbath, των Pentagram και η ενέργεια των Led Zeppelin. Με το που τους βάλει κάποιος να τους ακούσει, το πρώτο πράγμα που του έρχεται στον νου, είναι οι Black Sabbath του ’70 μεταμορφωμένοι σε ήχο του 21 αιώνα. Η μπάντα με λιγότερο από δέκα χρόνια ζωής (2007), μετρά μέχρι τώρα δύο εξαιρετικούς δίσκους , το ”Capricorn” (2011) και το ”The Mouths of Madness” (2013), καθώς και τέσσερα EPs. Μάλιστα ο τελευταίος τους δίσκος είναι παραγωγή της ”Nuclear Blast Records” δισκογραφικής εταιρείας, που έχει αναλάβει μπάντες όπως οι Graveyard, Blues Pills, Witchcraft και Kadavar. Με αυτήν την εταιρεία η μπάντα έχει την δυνατότητα να έχει καλύτερη διαφήμιση, οικονομική άνεση, αλλά και παρουσία σε μεγάλα φεστιβάλ. Γεγονός που σημαίνει ότι έχουν και θα εξακολουθήσουν να έχουν πολλά να μας πουν και τα υπόλοιπα χρόνια.

Οι ίδιοι λατρεύουν την Ευρώπη και η Ευρώπη αυτούς. Ο ήχος τους αν και φανερά επηρεασμένος από Black Sabbath, αρχίζει και διαφοροποιείται σταδιακά. Χωρίς να αφήνουν τις occult rock και heavy metal επιρροές τους, μας υπόσχονται δίσκους με καθαρά προσωπικό ύφος. Όπως ο τελευταίος τους (The Mouths of Madness), που το καταλαβαίνει κάποιος αν τον ακούσει προσεκτικά. Τον Ιούνιο βρίσκονται σε περιοδεία, όπου θα κάνουν στάση και στην Αθήνα και από τον επόμενο μήνα μπαίνουν για τα καλά στην παραγωγή του νέου τους album, στο οποίο μας περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις.

Το λοιπόν: το να παρακολουθεί κάποιος τέτοιες μπάντες ζωντανά σε αυτό το στάδιο της καριέρας τους, εκεί δείχνεις και το πόσο αγαπάς αυτή την μουσική που θέλεις να την βλέπεις να εξελίσσεται. Στης 21 Ιουνίου είναι δεδομένο ότι όλοι οι πιστοί του είδους θα είναι μέσα με μια μπύρα στο χέρι και την διάθεση στα ύψη. Πριν από τους Orchid ανοίγουν το live οι δικοί μας ”Bus The Unknown Secretary”, με δύο δίσκους και αυτοί στο ενεργητικό τους, μάλιστα με παραγωγή δική τους και οι δύο μέσα στο 2014! Ένας επιπλέον λόγος να πας στο live την ώρα που ανοίγουν οι πόρτες (20:30, έναρξη 21:00). Τα λέμε εκεί μέσα!

Y.Γ. Από την διοργάνωση ανακοινώθηκαν ότι θα υπάρχουν extra φυσικά σημεία προπώλησης (από όπου θα μπορείτε να προμηθεύεστε τα “κλασσικά” τρίπτυχα εισιτήρια), τα οποία και εμείς με την σειρά μας σας τα παραθέτουμε:

Περιορισμένη προπώληση : €17 Προπώληση: €20 Ταμείο : €23

Σημεία διάθεσης : – Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων (early-bird) των €17 και εισιτήρια των €20 : RHYTHM RECORDS Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια τηλ. 210 384 1550 Off the Record Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς τηλ. 210 419 0230 – Eισιτήρια των €20 : Sound Effect Records Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια τηλ. 210 825 9883 Gorilla 11 Θησέως 7, Μαρούσι τηλ. 210 806 9800 Metal Era Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια τηλ. 2103304133 No Remorse Records Γαμβέττα 4, Αθήνα τηλ. 2103830981 – και μέσω viva : – Online στο viva.gr : http://www.viva.gr/…/kyttaro-liv…/orchid-and-special-guests/ – Τηλεφωνικά στο 11 876 – Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload Stores, Media Markt.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το εισιτήριο τύπου κόλλας Α4 ή απόδειξης που προμηθεύεστε θα χρησιμοποιείται μόνο για το ηλεκτρονικό check-in σας στην είσοδο, όπου θα σας δίνεται και κανονικό αναμνηστικό εισιτήριο με το εικαστικό του.

More from Tilemachos Kouklakis

Misfits @ Fuzz

Δέκα χρόνια είχαν να έρθουν οι Misfits  στην χώρα μας και όταν...
Read More