Αφιέρωμα // Leprous @ An Club (21-10-15)

Οι  Nορβηγοί Leprous είναι αυτό που λέμε η ελπίδα πως στη μουσική τα καλύτερα δεν είναι πίσω αλλά μπροστά. Μπάντα της νέας χιλιετίας, σχηματίστηκαν το 2001, προσδιορίζονται ως πειραματικό progressive metal, αλλά τι σημασία έχει και ποιον αφορά όταν ο ήχος τους είναι τόσο ατμοσφαιρικός, επικός και κινηματογραφικός που αποκλείεται να παραγνωρίσεις πως είναι από τα πιο ταλαντούχα σχήματα διεθνώς.

 

 

Στα 4 άλμπουμ τους από το 2009 έως σήμερα ( Tall Poppy Syndrome -2009, Bilateral -2011, Coal -2013, The Congregation -2015), δεν έχουν σταματήσει να πειραματίζονται αλλά συγχρόνως διατηρούν το στίγμα τους κυρίως λόγω των χαρακτηριστικών ερμηνειών του Einar Solberg και του ασταμάτητα δυναμικού drumming. Αυτός ο ιδιαίτερα σκοτεινός ήχος είναι που τους ξεχώρισε από τα υπόλοιπα σχήματα του είδους και χαρακτηρίζει ιδιαίτερα το τελευταίο άλμπουμ τους. Το Congregation που κυκλοφόρησε το Μάη του 2015, και πήρε δικαίως εξαιρετικές κριτικές, είναι μελαγχολικό αλλά και δυναμικό σε ίσες δόσεις σαν καλομαγειρεμένο πιάτο.

Οι συναυλιακά υπερδραστήριοι Leprous θα φθάσουν το βράδυ της Δευτέρας στο An όπου θα ακούσουμε κυρίως από αυτό το τελευταίο άλμπουμ, αν και χωρίς visuals, όπως μας ενημέρωσαν σε συνέντευξή τους. Η μουσική τους εξάλλου είναι τόσο «ποιητικά μεταλλική» που δεν νομίζω πως οι προτζέκτορες έχουν να προσθέσουν κάτι.

 

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Αθηναίοι Mother of millions με το ντεμπούτο άλμπουμ τους Human και οι Sixfornine με το ομώνυμο επίσης ντεμπούτο άλμπουμ τους. Ό,τι καλύτερο για μια progressive metal βραδιά.

 

 

 

LEPROUS live // Opening acts: Mother Of Millions, SiXforNinE
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 – An Club / Αθήνα
Πόρτες: 20:00 – Έναρξη: 20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• Περιορισμένη προπώληση (100 εισιτήρια): 15€
• Περιορισμένη προπώληση (200 εισιτήρια):17€
• Υπόλοιπη προπώληση & ταμείο: 20€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22)

Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74)

No Remorse Records (Γαμβέτα 4)

Eventbrite:www.leprous-athens-2015.eventbrite.com
Ticket arena: http://goo.gl/QLGgHg

 

 

Tags from the story
,
Written By
More from Maria Lezgi
Tricky @ 20.1.18, Fuzz Live Music Club //
Παρέα με το δυνατό νέο άλμπουμ, ο Tricky μας μαγνήτισε με την...
Read More
0 replies on “Αφιέρωμα // Leprous @ An Club (21-10-15)”