Αφιέρωμα | Kovacs

Γράφω το συγκεκριμένο αφιέρωμα έχοντας στο μυαλό μου τη δεύτερη ημέρα του Rockwave Festival (Σάββατο 20 Ιουνίου), και αυτό για δύο λόγους: αφενός το όνομα της Kovacs βρίσκεται κάτω από εκείνο του Robbie Williams· αφετέρου οι εμφανίσεις της έχουν δις αναβληθεί για λόγους (1) ηχογραφήσεων και (2) ανεύρεσης μεγαλύτερου συναυλιακού χώρου λόγω μεγάλης ζήτησης. Ας ξεκινήσω λοιπόν με την ευχή ότι τον Απρίλιο θα καταφέρουμε να απολαύσουμε το ταλέντο της γιατί, χωρίς υπερβολές, όλα δείχνουν πως η Sharon Kovacs έχει πολλά να προσφέρει τόσο με τη φωνή της, όσο και με την εκρηκτική προσωπικότητά της.

Billie Holiday, Etta James, Ella Fitzgerald, Nina Simone, Dinah Washington, Tina Turner και Janis Joplin είναι μερικές από τις φωνές που η Sharon Kovacs ξεχωρίζει και συνδιαλέγεται μαζί τους. Εμπνέεται και επηρεάζεται από αυτές τις γυναικείες φωνές, που “έζησαν” την ζωή τους και αποτύπωσαν τα συναισθήματα και τις εμπειρίες στα τραγούδια τους. Στον δρόμο αυτό, και η δική της φωνή ξεχωρίζει για τα σκοτεινά, βαθιά και soul στοιχεία της. Αναζητά και δημιουργεί τη μουσική που έχει ψυχή [“My music has soul”], καθώς και ένα δυναμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα δουλέψει σταθερά έχοντας στόχους.

Πώς έφτασε όμως ως εδώ; Μία ιστορία περιπάτειας κυρίως, η οποία ωστόσο της άνοιξε πόρτες. Γεννημένη το 1990, σπούδασε φωνητική και μουσική στο Rock City Institute της πατρίδας της Eindhoven (Ολλανδία). Δοκίμασε την “τύχη” της σε διάφορους διαγωνισμούς (μαθητικούς, talent shows) και λάμβανε μέρος σε open microphone βραδιές στο μαγαζί που δούλευε ως σερβιτορα. Σε μία από εκείνες τις βραδιές, κάποιος/α της “σφύριξε” για τις auditions του Rock City Institute, στο οποίο και έγινε άμεσα δεκτή. Γράφοντας τους στίχους της και ολοκληρώνοντας τις μουσικές σπουδές της, έρχεται σε επαφή με τον παραγωγό Oscar Holleman και από τότε η αποφασιστικότητα και η τόλμη γίνονται οι κινητήριες δυνάμεις της.

Kovacs (Photo: Facebook Page)
Kovacs (Photo: Facebook Page)

Εως τώρα η Kovacs έχει συμμετάσχει σε aftershows party πολλών φεστιβάλ (North Sea Jazz Festival, New Pop Festival, Reepebahn Festival) και γοητεύει με τη συμμετοχή της ως ηθοποιός στο Award Show Opener του Berlin Fashion Film Festival της περασμένης χρονιάς (δείτε εδώ το film). Ωστόσο, η κινηματογραφική μεταφορά της πολυτάραχης συνεργασίας της με τον Holleman κερδίζει τις εντυπώσεις. Σε σκηνοθεσία του Dann Willekens, παρακολουθούμε την εκρηκτική, αλλά γεμάτη αγάπη “Wolflady” και τη σχέση της με τον Holleman, στη διαδικασία εμπέδωσης της μουσικής της ταυτότητας (δείτε περισσότερα εδώ).

Αναμένουμε λοιπόν την Sharon Kovacs για να ακούσουμε αυτή την “υπέρ του δέοντος” βαθιά, σκοτεινή και soul φωνή, που πηγάζει κατευθείαν από την ψυχή της. Όπως βέβαια αναμένουμε και το LP Album της “Shades of Black” (επικρατέστερη ημερομηνία 3 Απριλίου). Όπως και να έχει, όπου και να την ακούσουμε, θεωρώ ότι αξίζει. Εσείς;

ΥΓ: Το περασμένο καλοκαίρι (2014) το τραγούδι της “My Love” (EP) ήταν 6ο στα ολλανδικά itunes charts και πρώτο στην Ελλάδα.

Useful Links:

https://www.facebook.com/Kovacsmusic

http://www.kovacsmusic.com/

https://www.youtube.com/user/MusicKovacs

http://www.rockwavefestival.gr

Tags from the story
More from Katerina Stamatopoulou
Sivert Høyem & Remi – Stage Volume 1
Όπως όλοι και όλες γνωρίζετε, η συναυλία του Sivert Høyem στην Πάτρα...
Read More
0 replies on “Αφιέρωμα | Kovacs”