Αφιέρωμα | Deez Nuts


Μετά απο τις έντονες συγκινήσεις των τελευταίων ημερών και τα όσα συνεχίζουμε και ζούμε στον τόπο μας, μια γερή δόση «ξεδόματος» επιβάλεται…
Τι θα λέγατε λοιπόν για έναν εκρηκτικό κοκτεϊλ από Metalcore, Death Metal με κύριο συστατικό, Hardcore Hip-hop;

Στις 14 Ιουλίου το An Club υποδέχεται τους σκληροτράχηλους Θεσσαλονικείς Cartilage και  End Cycle και -ως βασικό σχήμα της βραδιάς- μια μπάντα από τη μακρινή Αυστραλία με όνομα δανεισμένο απο τραγούδι του Dr. Dre : οι Deez Nuts !

Οι Μελβουρνέζοι Deez Nuts ανήκουν στην old school Ηardcore σκηνή. Ο ήχος τους είναι δυναμικός και τραχύς… τα κιθαριστικά riffs στιβαρά και άψογα συνδιασμένα με rap φωνητικά. Απαρτίζονται από τον frontman JJ Peters, τον κιθαρίστα Matt « RealBad » Rogers, τον μπασίστα Sean Kennedy και τον ντράμερ Alex Salinger.

Από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, τα μουσικά μίντια έχουν κολλήσει στους Deez Nuts την ταμπέλα της « party band », μια υπεραπλουστευμένη κατηγοριοποίηση που κάνει την μπάντα να δυσανασχετεί εδώ και χρόνια. Σαφώς και τα τέσσερα παλικάρια από τη Μελβούρνη έχουν υπάρξει ένθερμοι υποστηριχτές της « sex, drugs and rock n’roll » φιλοσοφίας μέσω των στίχων τους και αυτό επειδή γι’αυτούς προέχει το κοινό τους να περνάει καλά και να ξεχνιέται με την μουσική τους. Αυτό όμως δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Στην πραγματικότητα, στο έργο τους οι Αυστραλέζοι προσεγγίζουν, έστω και διακριτικά, θέματα όπως η χορτοφαγία, η αδελφοσύνη, η τιμιότητα, η σημασία του να είσαι αυθεντικός και η ειλικρίνεια…, αξίες που ασπάζουν και στην καθημερινή τους ζωή.

Και η αλήθεια είναι ότι μπορείς κάλλιστα να μάχεσαι για τα δικαιώματα των ζώων, να μεθάς σαν να μην υπάρχει αύριο, να στείλεις όσοι σε αντιπαθούν στον αγύριστο και συνάμα να παράγεις καλή μουσική και τέσσερα άλμπουμ εξαιρετικής ποιότητας. «Δεν υπάρχουν πρέπει και μη πολιτικά ορθοί συνδυασμοί από την στιγμή που περαμένεις πιστός στον εαυτό σου» τάδε έφη JJ Peters.

Το τελευταίο και φετινό άλμπουμ των Deez Nuts, Word Is Bond ήρθε για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και ξεδιπλώνει μια μέχρι τώρα παραμελημένη πτηχή του συγκροτήματος. Γράφτηκε σε μόλις 3 εβδομάδες στην Νέα Υόρκη και ηχογραφήθηκε στο ίδιο σύντομο χρονικό διάστημα στο στούντιο Brick Hit House στο Cape Cod της Μασαχουσέτης. Η ατμόσφαιρα του άλμπουμ είναι σαφέστατα πιο σκοτεινή από αυτή των προγενέστερων δουλειών του σχήματος. Πρόκειται για το πιο επιθετικό αλλά και ωριμότερο του υλικό μέχρι στιγμής, συναισθηματικά φορτισμένο από σκληρά βιώματα.

Το πάθος τους για την μουσική βοηθάει κατά πολύ τα μέλη της μπάντας να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν στην προσωπική τους ζωή και τους κρατά ενωμένους.
Το πάθος για την μουσική…καθώς και το ταξίδι.

Οι Deez Nuts περιοδεύουν ανα τον κόσμο σχεδόν ασταμάτητα τα τελευταία επτά χρόνια. Μια φαινομενικά σκληρή καθημερινότητα που όμως, όπως ξεκαθαρίζει ο Peters, είναι για τους τέσσερις μουσικούς αστείρευτη πηγή ικανοποίησης. Είναι όλοι τους απόλυτα αφοσιωμένοι στην μουσική τους και αγαπάνε αυτό τον τρόπο ζωής. Είναι αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από το καθετί. Αυτό που κάνουν από τότε που άφησαν τα θρανία, η καθημερηνότητα τους. Με τον ίδιο τρόπο που το 09.00΄ με 17.00΄ωράριο είναι η καθημερινότητα των περισσότερων.

Στις 14 Ιουλίου λοιπόν, στο An Club : οι τρομεροί Deez Nuts μας προσκαλούν στην δική τους καθημερινότητα.

Cheers !

Tags from the story
, ,
More from Patricia Ghikas

Ανταπόκριση | Orchid + BTUS – Kyttaro Live Club

“Kαι τα δύο ήταν υπέροχα”   Ανκάποιος μου ζητούσε να του πω...
Read More