Αφιέρωμα | Corrosion of Conformity

Μέσα στον απόλυτο οργασμό συναυλιών αυτού του μήνα -και του καλοκαιριού γενικότερα-
μας καταφθάνει απο τις Ηνωμένες Πολιτείες άλλο ένα θρυλικό συγκρότημα.
Το Fuzz Club θα φιλοξενήσει για μια βραδιά, στις 27 Ιουνίου για την ακρίβεια, την κάλτ μπάντα Corrosion of Conformity.

Παρ’όλο που η τετράδα απο την Βόρεια Καρολίνα δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά επειδή αυτός είναι ο σκοπός ενός αφιέρωματος που σέβεται τον εαυτό του, να σας πώ -ή να σας θυμήσω- δύο τρία βασικά πραγματάκια γι’αυτούς…
Να σας πω ότι, οι Corrosion of Conformity συγκαταλέγονται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του southern metal στερεώματος. Ότι έχουν υπάρξει πηγή έμπνευσης και «δάσκαλοι» για μεγάλο αριθμό μπαντών, καθώς και πρωτοπόροι στο είδος τους.

Όπως θα το έχετε ίσως καταλάβει, τους περιμένω με πολύ μεγάλη ανυπομονησία, και ένας απο τους λόγους είναι η παρουσία του χαρισματικού Pepper Keenan στο line-up του σχήματος!
Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Κeenan, με την χροιά που τόσο θυμίζει James Hetfield, σε μια ωστόσο πολύ πιο ποικιλόμορφη εκδοχή…είναι αυτός που έδωσε στην μπάντα την κατάλληλη ώθηση και την έφτασε στο επίπεδο που την γνωρίζουμε.
Έπειτα λοιπόν από σχεδόν 10 χρόνια ξεχωριστής μουσικής πορείας, όπου ο Keenan αφοσιώθηκε πλήρης στην συνεργασία του με τον Phil Anselmo και τους Down, οι Corrosion of Conformity επιστρέφουν για δεύτερη φορά στην χώρα μας ενωμένοι ξανά, όπως κάποτε, στα ένδοξα χρόνια τους.
Βρίσκονται παράλληλα σε διαδικασία ηχογράφησης του δέκατου studio άλμπουμ τους, έπειτα απο το εξαιρετικό In the Arms of God, το Corrosion of Conformity και το IX.

Οι δικοί μας Potergeist και Full House Brew Crew θα ανοίξουν την συναυλία.
Δύο πολύ αξιόλογες παρουσίες της εγχώριας μέταλ σκηνής, πλέον συνηθισμένες στα supports μεγάλων ονομάτων, αφού έχουν προλογίσει μεταξύ άλλων lives των Lynyrd Skynyrd, Paradise Lost για τους πρώτους και Spiritual Beggars καθώς και την πρώτη εμφάνιση των C.O.C. στην Ελλάδα, για τους δεύτερους.

Rendez-vous στο Fuzz…
Cheers mates !

 

 

 

More from Patricia Ghikas

Ανταπόκριση | Orchid + BTUS – Kyttaro Live Club

“Kαι τα δύο ήταν υπέροχα”   Ανκάποιος μου ζητούσε να του πω...
Read More