Αφιέρωμα | C.W. Stoneking

Ακόμα και αν είναι Δευτέρα (καλή μας εβδομάδα by the way) εμείς σκεφτόμαστε την Παρασκευή. Γιατί άραγε; Όχι επειδή θα τελειώσει και αυτή η εβδομάδα, αλλά γιατί στο Fuzz Live Music Club θα ακούσουμε τον μυστηριώδη και αινιγματικό (από πολλές απόψεις) C. W. Stoneking, τον οποίο περήφανα θα μας παρουσιάσει η Stereomatic Productions.

| Πληροφορίες για το live εδώ. Τη συναυλία ανοίγουν οι Appalachian Cobra Worshipers! |

Όσο διαβάζω για αυτόν τον τύπο, τόσο εντυπωσιάζομαι, πόσο μάλλον όταν ακούω κομμάτια του. Βγαλμένος από το παρελθόν, ο εν λόγω κύριος Stoneking είναι μόλις 40 ετών. Κατάγεται από την μακρινή Αυστραλία, ζει στο Λονδίνο και περιοδεύει σε τούτον τον κόσμο με την μπάντα του (ή καλύτερα ορχήστρα του) The Primitive Horn Orchestra. Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε κυρίως μέσω του “The Love Me Or Die” ως αγαπημένο ραδιοφωνικό άκουσμα. Η βραχνή φωνή του τόν χαρακτηρίζει, όπως και η μουσική επένδυση των κομματιών του: πληθώρα οργάνων από πιάνο και τρομπέτες εως το banjo και η κιθάρα του. Το ντύσιμό του … εποχής και αυτό (παπιγιόν κ.ά.) ενώ η φυσιογνωμία του σίγουρα σε μπερδεύει παρά σε σιγουρεύει περί του ποιος τελικά είναι. Τραγουδά, συνθέτει και γράφει τη μουσική του έχοντας ως πηγή έμπνευσης τα blues, country blues και vaudeville blues. 

Ο C (Christopher) W (William) Stoneking έχει στο ενεργητικό του 3 studio albums King Hokum (Μάρτιος 2005), Jungle Blues (Αύγουστος 2008) and Gon’ Boogaloo (Οκτώβριος 2014) ενώ έχει συνεισφέρει σε διάφορα lives με τον δικό του πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο. Οι αμερικανικές επιρροές του οφείλονται εν μέρει και στην καταγωγή των γονιών του (και οι δύο Αμερικάνοι) ενώ ο ίδιος έχοντας “διατελέσει” και συγγραφέας φαίνεται να επηρεάζεται στους στίχους και το δημιουργικό του πνεύμα. Όταν μιλούν για αυτόν συνήθως η εικόνα είναι η εξής: ο καλλιτέχνης από την Αυστραλία που φέρει μία μαγική δυναμική, καπνίζει πίπα και προφέρει λέξεις όπως “stoodio“, “toon” and “rekkid” με έναν τόσο παλαιομοδίτικο τρόπο.

Μένει να διαπιστώσουμε την αινιγματική φιγούρα του, για αυτό και σας προτείνω ανεπιφύλακτα να ακούσετε από κοντά αυτόν τον τύπο. Όπως και να έχει, οι blues, hokum και jungle ήχοι δεν είναι πλέον τόσο συνηθισμένοι παρά μόνο σε παλιά γραμμόφωνα και αμερικάνικες ταινίες.

More from Katerina Stamatopoulou
Rockwave Festival 2015: Οδηγίες για την μετάβαση του κοινού προς το TerraVibe Park
Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων προς και από τον χώρο του TerraVibe...
Read More
0 replies on “Αφιέρωμα | C.W. Stoneking”