Αφιέρωμα | Blonde Redhead

Blonde Redhead
Blonde Redhead
Blonde Redhead

Oι Blonde Redhead είναι από τις μπάντες που ανακαλύπτεις ακριβώς όταν τις χρειάζεσαι.
Όταν ψάχνεις για ένα άκουσμα ήπιο μεν, δυνατό στα νοήματα του, δε ή ταξιδιάρικο.
Το τρίο των Kazu Makino, Simone και Amedeo Pace μετρά ήδη δώδεκα χρόνια ιδρυμένο κι έχοντας συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Steve Shelley (Sonic Youth), ο Guy Piccioto (Fugazi) και ο Drew Brown, όσον αφορά την παραγωγή, έχει κυκλοφορήσει  μια σωρεία studio album(s) και ΕPs, που έχουν ξεχωρίσει για τη μελωδικότητά τους και την ψιλή και αλλόκοτα όμορφη φωνή της Kazu Makino.
H πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά τους κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2014 και τιτλοφορείται ως Barragán. Οι Blonde Redhead ωριμάζουν μουσικά χρόνο με το χρόνο και κατασταλάζουν ως προς το είδος τους, με αυτό να καθίσταται ολοφάνερο στο «Barragán».
Την  εμφάνισή τους στην Ελλάδα, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και –πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα και στη σκηνή του Κυττάρου, την περιμένουμε με μεγάλο ενθουσιασμό από τη μέρα που ανακοινώθηκε. Υπάρχει και με το παραπάνω αυτό που στο χωριό μου αποκαλούμε potential, ώστε το live αυτό να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα της χρονιάς και γιατί όχι το καλύτερο, για τους λάτρεις του είδους.

Blonde Redhead
Blonde Redhead

Η Kazu Makino συνιστά μια εξαιρετικά ταλαντούχα μουσικό. Η ίδια έχει δηλώσει πως αντλεί έμπνευση από τα άλογα –τα οποία και λατρεύει, προκειμένου να γράψει τη μουσική της, καθώς η κίνησή τους και οι ήχοι που παράγουν είναι απόλυτα ρυθμικοί. Τα δίδυμα αδέρφια Simone και Amedeo Pace, έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ αρμονικά, με έναν τρόπο στον οποίο οφείλονται ένα σωρό από πραγματικά πολύ όμορφες μουσικές.
Μετράμε, συνεπώς, αντίστροφα της μέρες για την Πέμπτη 05/03.
Να είστε όλοι εκεί.

More from Veevee Gotsopoulos

Αφιέρωμα | Dead Meadow

Dead Meadow. Η τριμελής μπάντα από την Ουάσινγκτον θα επισκεφθεί τη χώρα...
Read More