Αφιέρωμα | Black Label Society

Το φετινό καλοκαίρι ”μυρίζει” νοτιά

Στην Ελλάδα του 2015, που είναι όλα αβέβαια, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε την κάθε μέρα ξεχωριστά. Όπως, λοιπόν, υποστηρίζει η αμφιλεγόμενη μορφή, Zakk Wylde, και οι όμοιοι του, “yesterday is history, tomorrow is mystery, live and ride today. Γι’αυτό το λόγο, ας γεμίσουμε τα ντεπόζιτά μας για την 24η Ιουλίου για μία ακόμα καυτή συναυλία, ανάλογη του καλοκαιριού που διανύουμε.

Λίγα και καλά λόγια θα πούμε για τον εγκέφαλο της μπάντας. Μετά απο μία μεγάλη καριέρα πλάι στον μοναδικό Ozzy, δημιουργεί τους Black Label Society, επηρεασμένος φανερά από τον προαναφερθέντα frontman, εμποτίζοντας τη μουσική του με το southern metal στοιχείο και την ακόλουθη ιδεολογία φυσικά. Γεμάτος ιδέες, αφού ο ένας δίσκος διαδέχεται τον άλλο χωρίς διάλειμμα, εισχώρησε με το παρθενικό Sonic Brew  δυναμικά στη δισκογραφία και στις καρδιές μας, για να κυκλοφορήσει έπειτα το Stronger Than Death, μια σημαντική για το συγκρότημα κυκλοφορία, ενώ με το 1919 Eternal απέδειξε ότι πλέον αυτή η μπάντα δεν είναι φούσκα και θα προσφέρει πολλή μουσική. Το The Blessed Hellride, που ήταν σαφώς καλύτερο, έκλεισε όσα στόματα πίστευαν οτι το συγκρότημα αυτό έχει επιτυχία μόνο και μόνο απο την προϋπηρεσία του Zakk Wylde. Το Hangover Music Vol. VI δείχνει μία άλλη πλευρά του σχήματος, με πιο ακουστικά κομμάτια, ότι πρέπει μετά απο ένα δυνατό hangover. Φυσικά υπάρχει και ένας δίσκος love it or hate it, ονόματι Mafia, που όμως όλοι γνωρίζουν το In this River, κομμάτι αφιερωμένο στον πολύ καλό του φίλο Dimebag Darrell, που πραγματικά συγκινεί. Συγχωροχάρτι θα πάρει το Shot to Hell που θεωρείται λίγο πιο μέτριο αλλά αντάξιο. Μετά από μικρό διάλειμμα τεσσάρων χρόνων, επανήλθαν δυναμικά με το Order of the Black, ενώ το 2014 παγίωσαν τη μοναδικότητά τους στον εν λόγω ήχο με το καταπληκτικό Catacombs of the Black Vatican, χάριν του οποίου θα τους παρακολουθήσουμε ζωντανά.

Πολλοί ίσως δεν χωνεύουν τον εν λόγω κύριο αλλά αυτό συμβαίνει στις μεγάλες προσωπικότητες. Κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει όμως και αυτό θα το αντιληφθούμε στις 24 Ιουλίου κάτω από τον καυτό ήλιο της Μαλακάσσας. Jack Daniels, συμμορίες και παρανομία… γιατί όχι; Bullseye στο δόξα πατρί θα μας έρθει!

More from Theodore Kritikos

Arch Enemy @Piraeus 117 Academy, Παρασκευή 22/09/17

2η φορά που παρακολουθώ live τους Arch Enemy. Παρασκευή 22/09/17 και πολύς κόσμος έχει...
Read More