Αφιέρωμα | Beth Hart

“Ψυχή Βαθιά”

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’αυτό το ξεχωριστό πλάσμα ονόματι Beth Hart;

Σίγουρα, ότι πρόκειται για μια πολυτάλαντη, ολοκληρωμένη και παγκόσμια καταξιωμένη καλλιτέχνης. Στα είκοσι χρόνια καριέρας που μετράει στο ενεργετικό της, έχει μαγέψει τα πλήθη σε συναυλίες στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στο Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη μετάξυ άλλων. Κάθε της συναυλία πάντοτε είναι sold out.

Η Hart αντλεί έμπνευση απο πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο, οι επιρροές της προέρχονται εξίσου από την Rock, την Blues, τα Gospel, την Jazz, καθώς και από κλασική μουσική. Και πραγματικά, όλα μπορεί να τα ερμηνεύσει η Beth, το εύρος και η δύναμη της φωνής της είναι τέτοια, που τίποτε δεν της είναι αδύνατο.

Πέρα όμως απο την επιδεξιότητα της στην μουσική και στην σύνθεση -παίζει πιάνο, κιθάρα, μπάσο, τσέλο και ντράμς! – πέρα απο την επιβλητικότατη blues / soul φωνή της…η εκρηκτική Καλιφορνέζα διαθέτει πάνω απ’όλα “Ψυχή”. Και αυτό είναι το κύριο συστατικό της επιτυχίας της. Η Beth Hart είναι performer με όλη την σημασία της λέξης. Η μουσική πέρνει κυριολεκτικά σάρκα και οστά όταν ανεβαίνει επι σκηνής και την μοιράζεται με το κοινό της.
Η πληθωρική της προσωπικότητα και ο αισθησιασμός της θυμίζουν κατά πολύ την αείμνηστη Janis Joplin… Οι σκληρές δοκιμασίες που βίωσε επίσης. Ναι, η Hart ξεχειλίζει απο αυτό το πάθος και την υπερευαισθησία που μονάχα οι άνθρωποι που υπέρεφαν βαθιά διαθέτουν.

Θα την συναντήσουμε στα σανίδια της Τεχνόπολις στις 30 Ιουνίου, αγκαλιά με το νεογέννητο στούντιο άλμπουμ της. Το Better Than Home κυκλοφόρησε μόλις τον Απρίλιο του 2015 και ακολουθεί, κατά δυο χρόνια, το Seesaw για τον οποίο συνεργάστηκε, για πολλοστή φορά, με το μεγάλο Joe Bonamassa. Πρόκειται για την ωριμότερη δουλειά της… μια κατάθεση ψυχής.

Αν δεν την γνωρίζετε λοιπόν, σας προσκαλώ να ακούσετε λίγα απο τα κομμάτια της που διάλεξα για σας…και γιατί όχι, να το ψάξετε περαιτέρω. Όχι μόνο δεν θα το μετανιώσετε, θα σας κερδίσει όπως με κέρδισε και εμένα απο το πρώτο κομμάτι, είμαι σίγουρη.

Cheers!

More from Patricia Ghikas

Ανταπόκριση | Corrosion of Conformity – Fuzz Live Music Club

Το να βρεθεί κανείς στο Fuzz Club για μια πολλά υποσχόμενη συναυλία,...
Read More