Αφιέρωμα | Arch Enemy

Rebellion Eternal

 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που λίγο πριν την επέτειο του πολυτεχνίου θα έχουμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τους επαναστάτες του melodic death metal, Arch Enemy, το συγκρότημα που κατεξοχήν ασχολείται με οτιδήποτε έχει να κάνει με την κοινωνία και την βρωμιά που την περιβάλλει, κάτι που μας χρειάζεται την παρούσα περίοδο.

Οι Σουηδοί θας μας επισκεφτούν για το τελευταίο πόνημά τους, “War Eternal”, στις 14 Νοεμβρίου, το οποίο έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στη χώρα μας, παρέα με την μακροχρόνια προϊστορία, που αποτελείται απο 9 full lengths.

Το 1996 η μορφή Μichael Αmott, μετά την αποχώρησή του απο τους Carcass, ξεκινάει τη μπάντα με την προοπτική project, αλλά όταν κυκλοφορούν το “Black Earth”, βλέπουν  την ανταπόκριση του κοινού και η συνέχεια είναι γνωστή. Το “Stigmata” δικαιολογημένα είναι η καλύτερή τους δουλειά με πολύ χαρακτηριστικά κομμάτια. Θα ακολουθήσει το “Burning Bridges” και κάπου εκεί η γυναικεία παρουσία ονόματι Angela Gossow θα εισέλθει να αναλάβει χρέη frontwoman  και να κυκλοφορήσουν το “Wages of Sin”, που αναδεικνύει την ταυτότητά τους, ενώ το “Anthems of Rebellion” την επισφραγίζει. Στο “Doomsday Machine” κάνουμε πλέον λόγο για μία μοναδική, έμπειρη σύναξη μουσικών που έχει παίξει δίπλα σε μεγαθήρια του χώρου και βαδίζει σταθερά. Παρόλο που στο “Rise of the Tyrant” συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, στα “The Root of All Evil” και “Khaos Legions” δεν διαθέτουν τον ίδιο ενθουσιασμό, αν και λαμβάνουν χώρα κάποιες όμορφες στιγμές. Τελικά, η αποχώρηση της Angela Gossow είναι γεγονός και την σκυτάλη παρέλαβε η ανερχόμενη στη σκηνή Alissa White-Gluz, την οποία θα παρακολουθήσουμε ζωντανά αναμένοντας να μας αποδείξει τον λόγο που επιλέχθηκε. Επίσης το συγκρότημα έκανε ακόμα μία μεταγραφή που αναμένεται να αναδειχθεί στον επόμενο δίσκο της. Ο λόγος για τον χαρακτηριστικότατο Jeff Loomis.

Μία φρέσκια γυναικεία παρουσία, ένα κιθαριστικό διδυμο που θα δημιουργήσει μουσικά θαύματα, συνθέσεις που ανατριχιάζουν. Θες κι’ άλλα;

Tags from the story
,
More from Theodore Kritikos

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ LIVE ΤΟΥΣ HOUR OF PENANCE

Shit just got real. Την Κυριακή 11/12/16, το Κύτταρο ανακαινίζεται από τους...
Read More