Αφιέρωμα | Accept

Τι μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε το τιτάνιο όνομα Accept? Αγνό και, αποδεδειγμένα, ανοξείδωτο heavy metal. Τιποτα δεν πρόκειται να τους σταματήσει να διδάσκουν τι εστί βαρυμεταλλικός ήχος, όσες μπόρες και αν περάσουν.

Στα late ‘60s λοιπόν ξεκινούν δειλά-δειλά την καριέρα τους με το ομώνυμο album τους, μία τίμια προσπάθεια αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτό το οποίο θα προμήνυε τί θα επέλθει. Με το I’m A Rebel”, το συγκρότημα ξεκινάει να δημιουργεί φασαρία γύρω από το όνομά του, μιάς και έγινε και η πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του. Καθώς υπάρχει μία ανοδική πορεία, κυκλοφορούν το, πιο χαρακτηριστικό του βεληνεκούς του, “Breaker” για να ακολουθήσει το Restless and Wild”, για το οποίο περιόδευσε εκτεταμένα, ενώ δεν υφίσταται λάτρης της σκληρής μουσικής που να μην γνωρίζει το Princess Of The Dawn”, κομμάτι ορόσημο της μπάντας όπως και της μουσικής που υπηρετεί.Την χρυσή χρονιά του 1983, μαζί με άλλες επιτυχίες που άφησαν εποχή, οι Accept μας χαρίζουν το Balls To The Wall”. Τα λόγια περιττά και όποιος χρειάζεται περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω έργο, μόνο αν πέσει μεταλλική μπάλα και του κατεδαφίσει το σπίτι, θα καταλάβει τι έκανε στα αυτιά των οπαδών η δουλειά αυτή. Χρυσός δίσκος, πρώτες θέσεις στα charts, παγκόσμια περιοδεία και, απο εκεί ψηλά, συνεχίζουν non-stop με το Metal Heart”. Κοινώς, τα μυαλά στα κάγκελα! Πόσοι έμαθαν το ‘’r Elise’’ από το solo του ομώνυμου τραγουδιού, δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Προχωρούν αμείλικτα με τo ‘’Russian Roulette” ανεβαίνοντας, πλέον, και στο top-10 της χώρας τους. Στο σημείο αυτό, η γνωστή μορφή ονόματι Udo ξαφνικά επιθυμεί να ανοιχτεί περαιτέρω καλλιτεχνικά, ως solo καλλιτέχνης. Σαν αποτέλεσμα, έχουμε το Eat The Heat”, με τον David Reece στη φωνή. Καλή προσπάθεια, αλλά, δυστυχώς, ξεκινούσε μία σκοτεινή εποχή. Μετά από αρκετά προβλήματα και αλλαγές στην σύνθεση, η μπάντα τελικά θα διαλυθεί.

Ένα χρόνο αργότερα όμως, το 1992, οι μουσικοί αποφασίζουν να δραστηριοποιηθούν και να κυκλοφορήσουν τα καταπληκτικά “Objection Overruled” και “Death Row”. Λόγω υγείας, αποχώρησε ο Stefan Kaufmann για να πάρει τη θέση του ο Stefan Schwarzmann και τον ίδιο να τον αντικαταστήσει ο Michael Cartellone, με τον οποίο βγήκαν ξανά σε παγκόσμια περιοδεία για το Predator”. Απο το 1996 μέχρι το 2005 οι Accept θα μπούν στον πάγο και απλά θα περιμένουν… Η αναμονή σταματάει για τους πιστούς, καθώς δέχονται προτάσεις από διάφορα μεγάλα φεστιβάλ, με την κλασική σύνθεση να ενώνει και πάλι τις δυνάμεις της, πλάι σε ονόματα όπως οι Iron Maiden, Dream Theater, Anthrax  και System Of A Down, γεγονός που αποδεικνύει πως και μετά το πολύχρονο διάλειμμά τους, στέκονται επάξια δίπλα σε μεγαθήρια. Παρ’ όλα αυτά, το συγκρότημα αποσύρθηκε και πάλι, με τον Udo να ανακοινώνει την οριστική του αποχώρηση. Η μπάντα όμως ήταν αποφασισμένη να βιώσει τη δεύτερη νιότη της. Με νεό frontman, το Mark Tornillo, κυκλοφορούν το Blood Of The Nations”, που έλαβε διθυραμβικές κριτικές, με συνέπεια όλοι να μιλάνε για μία δυναμική, και ακόμα πιο στιβαρή, μεταλλική επιστροφή, συνοδευόμενη από περιοδεία και αρκετά ψηλές θέσεις στα charts. Back to back, με το Stalingrad: Brothers in Death”, αποδεικνύουν ότι η όρεξή τους για νέα μουσική δεν έχει τελειώσει. Το 2014 τριτώνει το… καλό, με το Blind Rage”, ένα δίσκο βόμβα, για να μαθαίνουν οι νεόι και να αναπολούν οι παλιοί. Μπορεί τα τελευταία νέα τους να απαρτίζονται από τις αποχωρήσεις των Schwarzmann και Frank, αλλά όποιος είναι οικείος με τους Accept γνωρίζει οτι δεν τους σταματάει τίποτα πλεόν. Έχουν πάρει φόρα και κατεδαφίζουν τα πάντα στο διάβα τους. Αυτό θα το παρακολουθήσουμε και ιδίοις όμμασι στις 23 Μαΐου στο Gagarin 205. Δερμάτινα, καρφιά και ό,τι χεβιμεταλλικό έχετε απαιτείται από το dress code.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία εδώ.

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.acceptworldwide.com/

Tags from the story