Ανταπόκριση | Corrosion of Conformity – Fuzz Live Music Club


Το να βρεθεί κανείς στο Fuzz Club για μια πολλά υποσχόμενη συναυλία, με διπλό support και θρυλικό σχήμα της Southern Metal αμερικανική σκηνή στο μενού, το λες και αξιοζήλευτο πρόγραμμα Σαββατόβραδου…

Το εν λόγο πρόγραμμα λοιπόν ξεκίνησε στις 20.30΄ακριβώς με τους Full House Brew Crew να δίνουν το σήμα της έναρξης μπροστά σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα. Μια πενηνταριά άτομα το πολύ, συμπεριλαμβανόμενοι φωτογράφοι και λοιποί αρθρογράφοι, είχαν μαζευτεί στην αρένα.
Και με αφορμή την αργοπορημένη προσέλευση του κοινού, θυμήθηκα το εξής -ίσως όχι και τόσο αυτονόητο- αλλά σημαντικό: τα περισσότερα κορυφαία ονόματα του μουσικού στερεώματος βρέθηκαν και αυτοί, στα πρώτα τους βήματα, σε θέση support act στην προσπαθειά τους να δώσουν ώθηση στην καριέρα τους. Επομένως, τα support σχήματα χρειάζονται την υποστήριξη μας και την αξίζουν.

Full House Brew Crew
Full House Brew Crew

Μεγάλο κρίμα λοιπόν, για τους FHBC κυρίως, αλλά και για όσους αποφάσισαν να δώσουν το παρόν αργότερα.
Έχασαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πραγματικά πολύ καλή μπάντα καθαρής και στιβαρής Texas Heavy Rock μουσικής. Ένα συγκρότημα δεμένο και έμπειρο που κατέλαβε το χώρο με τις επιβλητικές συνθέσεις του από την πρώτη στιγμή.
Είχα αναφέρει στο αντίστοιχο αφιέρωμα μου ότι η χροιά του Keenan των Corrosion of Conformity θυμίζει έντονα James Hetfield.
Συμπτωματικά -ή μήπως όχι;- o Hetfield είναι ο λόγος που ο Van Ace, κάτα κόσμον Βαγγέλης Καρζής και frontman των Full House, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει -τον μελέτησε για χρόνια- και φαίνεται. Ωστόσο, ξεπερνάει το ίδαλμα του σε δύναμη και σε καθαρότητα (κι ας πέσει η φωτιά των φανς των Metallica να με κάψει). Ο Van διαθέτει πραγματικά στεντόρεια φωνή που βγαίνει αβίαστα και επιβάλλεται στο χώρο με άνεση.

Full House Brew Crew
Full House Brew Crew

Η Αθηναϊκή πεντάδα έπαιξε ένα γεμάτο μισάωρο προτού παραδώσει την σκυτάλη στο δεύτερο εγχώριο support σχήμα της βραδιάς.

21.00΄και το Fuzz είχε αρχίσει να γεμίζει ικανοποιητικά.
Με τους Potergeist αλλάζουμε αισθητά ύφος, περνώντας απο Heavy Rock σε Swamp Metal διάθεση. Ένα επιθετικό και δυναμικό ήχο που, αν μη τι άλλο, δεν σε αφήνει ασυγκίνητο…
Με τον άκρως «θεατρικό» frontman Alex να οργώνει την σκηνή σαν μαινόμενο θηρίο, πλαισιωμένος από τους δυο κιθαρίστες, τον μπασίστα και το ντράμερ του, οι Potergeist έπαιξαν σαράντα λεπτά ενός σετλιστ «υψηλής τάσης». Ωραία χημεία επικρατούσε ανάμεσα στα πέντε μέλη της μπάντας, καλή διάθεση και πολύ, μα πάρα πολύ ενέργεια! Είναι ξεκάθαρο ότι οι Potergeist λατρεύουν το σανίδι και γνωρίζουν απο live εμφανίσεις.

Potergeist
Potergeist
Potergeist
Potergeist

Οι Corrosion of Conformity, έπειτα από σχολαστικό sound check μισής ώρας, ανέβηκαν με την σειρά τους επι σκηνής στις 22.30΄.
Όπως ήταν αναμενόμενο έπαιξαν τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες, κομμάτια διαλεγμένα από την «Pepper Keenan περίοδο» τους, δίνοντας έμφαση στο κορυφαίο τους άλμπουμ Deliverance.
Τα περισσότερα κομμάτια παίχτηκαν διαδοχικά δύο-δύο, ή και τρία στην σειρά, κρατώντας έτσι τους ρυθμούς στα ύψη. Χαλαρώσαμε ωστόσο στα μισά του setlist με το λάγνο και μπλουζιάρικο 13 Angels.
Και για να ολοκληρώσω τα του προγράμματος, να προσθέσω ότι ως αξιοσημείωτες στιγμές του live ξεχώρισαν ο φόρος τιμής που απέδωσαν στους τιτανομέγιστους δάσκαλους Black Sabbath, στο κλείσιμο του Albatross, καθώς και ένα απολαυστικό αυτοσχεδιασμό στο Clean my wounds.

Corrosion of Conformity
Corrosion of Conformity

Τώρα, όσον αφορά στη γενικότερη ατμόσφαιρα, ο frontman Pepper Keenan έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να σπάσει το πάγο, χωρίς μεγάλη επιτυχία δυστυχώς. Πέρα από κάποιες στιγμές όπου ξεσηκώθηκε -όπως κατά τη διάρκεια των Vote with a Bullet και Clean my Wound– το κοινό ήταν αρκετά μουδιασμένο.
Να έφταιγαν οι καταιγιστικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών; Καθόλου απίθανο…και απόλυτα κατανοητό.
Κάποια άτομα εξέφρασαν επίσης την απογοήτευση τους για την ποιότητα του ήχου. Προφανώς και αυτό να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην μειωμένη αντιδραστικότητα του κοινού.

Corrosion of Conformity
Corrosion of Conformity

 

Ωστόσο, ο συνολικός απολογισμός του live είναι θετικός.
Με τις δύο έμπειρες support μπάντες να είναι απόλυτα ταιριαστές με το βασικό σχήμα και η ενέργεια να ρέει άφθονη, από την αρχή ως το τέλος της βραδιάς!

 

Corrosion of Conformity
Corrosion of Conformity

 

 

 

Corrosion of Conformity – Setlist

These Shrouded Temples
Broken Man
King of the Rotten
Heaven’s not overflowing
Long Whip / Big America
Wise Blood
Seven Days
Paranoid Opioid
13 Angels
Albatross (+ Black Sabbath end)
My Grain
Stone Breaker
Goodbye Windows
Vote with a Bullet
Who’s got the Fire
Clean my Wounds

 

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες της συναυλίας στο ConcertPhotos.gr

 


More from Patricia Ghikas

Αφιέρωμα | Corrosion of Conformity

Μέσα στον απόλυτο οργασμό συναυλιών αυτού του μήνα -και του καλοκαιριού γενικότερα-...
Read More