Ανταπόκριση | ASAF AVIDAN – Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

asaf avidan - technopolis

Το βράδυ Τετάρτης 25ης Ιουνίου ο Asaf Avidan έφτασε πρώτη φορά στη χώρα μας στα πλαίσια της περιοδείας του για το νέο του άλμπουμ Gold Shadow. Και όπως ο ίδιος ομολόγησε προς το τέλος της μίας και μοναδικής εμφάνισής του, είχε πολύ άγχος γιατί πρώτη φορά σε μία χώρα δεν ξέρει κανείς τι να περιμένει. Όμως, ο ίδιος ενθουσιάστηκε από την θερμή υποδοχή αλλά και ο κόσμος που μαζεύτηκε από τις 9 στη Τεχνόπολη ανταμείφθηκε με μια συναυλία γεμάτη ρυθμό, κέφι και έναν Avidan ξεσηκωτικό, επικοινωνιακό και άμεσο.

asaf avidan - technopolis
asaf avidan – technopolis

Η συναυλία ξεκίνησε περίπου στις 10 χωρίς support και με πάνω από χίλια άτομα στο χώρο, διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός εν μέσω ευρωπαϊκών μαραθωνίων, γενικού εκνευρισμού και αμηχανίας. Ο Avidan, παρακάμπτοντας την ατυχία με το μικρόφωνο που πιάστηκε στη κιθάρα του, ξεκίνησε με το Her Lies και το Hoist up the Colors!, τραγούδια από παλαιότερο δίσκο με τους Mojos, και συνέχισε δυναμικά με τις γνωστές του επιτυχίες Love It or Leave It και Over My Head.

asaf avidan - technopolis
asaf avidan – technopolis

Ακολούθησε μια σειρά μπαλάντων με τη βοήθεια τις κιθάρας του όπως το Different Pulses και το Conspiratory Visions of Gomorrah, για το οποίο ζήτησε προκαταβολικά συγνώμη για τη λιτή και διαφορετική εκτέλεσή του. Όπως όμως εξομολογήθηκε, αν και δε του άρεσε η παραλλαγή των τραγουδιών στη σκηνή από το είδωλό του Bob Dylan, το κατανόησε αφού παίζει τα ίδια κομμάτια πολλά χρόνια. Με το όνομα Αριάδνη και ένα αστείο για τα κολεγιόπαιδα της Αμερικής εισήγαγε το The Labyrinth Song και έπειτα ερμήνευσε ατμοσφαιρικά το Gold Shadow, μόνος με τη συνοδεία των κήμπορντς.

Στο A Part of This έδωσε μια μιούζικαλ διάσταση και θεατρικότητα και ενώ επέστρεψε η πενταμελής του μπάντα η ενέργεια και η συμμετοχή κορυφώθηκαν με το The Jail that Sets You Free.
Η συναυλία τελειώνει με το encore δύο τραγουδιών, την κολλητική μελωδία του Reckoning Song και το Hangwoman, τραγούδι στο οποίο η φωνή του δικαίως παραπέμπει στη Janis Joplin, με την οποία άλλωστε πολλές φορές έχει παρομοιαστεί.

asaf avidan - technopolis
asaf avidan – technopolis

Μας αποχαιρετά μιλώντας με ενθουσιασμό για το θαύμα της βαρύτητας και προκαλώντας μας να πηδήξουμε ρυθμικά ενώ δεν σταματά να ευχαριστεί ένα πολύ ένθερμο κοινό. Του άξιζε σε όλη τη διάρκεια του live, είναι η αλήθεια, γιατί ο Asaf Avidan έχει μια πολύ ξεχωριστή φωνή, τραγούδια πολύ όμορφα και μια παρουσία ενθουσιώδη, παθιασμένη και ταυτόχρονα προσιτή και ταπεινή.

asaf avidan - technopolis
asaf avidan – technopolis

Setlist

Her Lies
Hoist Up the Colors!
Love It or Leave It
Over My Head
Ode to My Thalamus
Cyclamen
Different Pulses
Conspiratory Visions of Gomorrah
The Labyrinth Song
Gold Shadow
A Part of This
The Jail That Sets You Free
Little Parcels of an Endless Time
My Tunnels Are Long and Dark These Days
Bang Bang
Growing Tall
Encore
Reckoning Song
Hangwoman

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο ConcertPhotos.gr

Tags from the story
,
Written By
More from Maria Lezgi

Warhaus + Tango with Lions @ Gagarin 205 LIve Music Space, 20-4-18 //

Είναι πάντα πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο όταν μπάντες και μουσικά σχήματα επισκέπτονται...
Read More