ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ZOLA JESUS – Fuzz Live Music Club, ΠΕΜΠΤΗ 05/11/2015

Zola Jesus
Zola Jesus

Η Zola Jesus, η οποία συγκαταλέγεται ως ένα από τα σημαντικά ονόματα της goth – electronic – experimental σκηνής των τελευταίων χρόνων, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα , την Πέμπτη 5/11 στο Fuzz Live Music Club.

 

Σοφία Σαρρή

Σοφία Σαρρή

Την συναυλία άνοιξε στις 21:30, η Σοφία Σαρρή, η τραγουδίστρια που την γνωρίσαμε ως front woman του trip-hop/post-rock συγκροτήματος Night On Earth, το οποίο χαρακτηρίζεται για την κινηματογραφική ατμόσφαιρα στην μουσική τους και τους αυτοσχεδιασμούς τους.

Με την ήρεμη δύναμη που εξέπεμπε η παρουσία της και με την εξαίρετη φωνή της, σε συνδυασμό με την κρητική λύρα, το βιολί και το βιμπράφωνο, μας μετέφερε μουσικά σε μια metal «κέλτικη» ατμόσφαιρα.

Τραγούδησε κομμάτια τα οποία περιλαμβάνονται στον πρώτο της δίσκο που θα κυκλοφορήσει σύντομα, το «Euphoria» και επίσης ερμήνευσε το Song to the Siren, γνωστό τραγούδι των Τhis Mortal Coil, το οποίο έχουν διασκευάσει από τον Tim Buckley.

 

20003       Zola Jesus

Μια ώρα μετά εμφανίστηκε η Zola Jesus, κάνοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα, ερμηνεύοντας το ομότιτλο τραγούδι του τελευταίους της δίσκου «Taiga». Το μυστηριακό αυτό κομμάτι, πέρα από φωνητικά, το ερμήνευσε και χορευτικά, βάζοντας μας αμέσως στο κλίμα για το τι θα ακολουθήσει.

Η πλειοψηφία των τραγουδιών που ακούσαμε περιλαμβάνονται το τελευταίο της δίσκο «Taiga» και ενδιάμεσα τραγούδησε κομμάτια από τις παλαιότερες δουλειές της.
Μέσα από τα στοιχεία του gothic και electronic, μας ανέδειξε τις μουσικές δυνατότητες και την πολυμορφία των τραγουδιών της.

Πέρα από το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, ερμήνευσε το δροσερό Dangerous Days, απολαμβάνοντας ο κόσμος την καθάρια φωνή της. Με το Hunger μας πήγε σε πιο experimental χορευτικούς ρυθμούς και με το Go (Black Sea) έπειτα, μας χαλάρωσε, εναλλάσσοντας την διάθεσή μας και κρατώντας μας σε εγρήγορση.

Με το Nail απολαύσαμε τις φωνητικές ικανότητες της Zola Jesus, καθώς την αρχή του κομματιού την έκανε χωρίς μουσική υπόκρουση και χωρίς μικρόφωνο επίσης. Μας οδήγησε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς με το Long Way Down, ενώ με το Hollow συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, έκανε όμως επικό το σκηνικό το άκουσμα του τρομπονιού στο κομμάτι.

 

Ακούσαμε όμως και ορισμένα υπέροχα singles. Ήταν καταρχήν κομμάτια που πρωτογνωρίσαμε από τον δίσκο της «Conatus»: το Vessel που μαζί του πλεύσαμε σε πιο σκοτεινά νερά, το πιο ρυθμικό In your Nature, αλλά και με το Skin είδαμε μια πιο μελωδική πλευρά της, που εντάθηκε πιο πολύ και με το άκουσμα του πιάνου.

Επίσης ακούσαμε το ατμοσφαιρικό Night, που το πρωτοακούσαμε από τον δίσκο της «Stridulum II», όπως και το Sea Talk, που αφηνόσουν στους μουσικούς κυματισμούς του.

Zola Jesus
Zola Jesus

Zola Jesus

Zola Jesus

Ήταν μια πολύ καλή πρώτη παρουσία της Zola Jesus στην χώρα μας, που εκτός από φωνητικά, το κοινό της – που και εκείνη πρώτη φορά γνώριζε – είδε μια πολύ ενδιαφέρουσα σκηνική παρουσία.  Δινόταν στα τραγούδια της και χορευτικά, καθώς άφηνε το κορμί της σε αρκετά κομμάτια, στους ρυθμούς της μουσικής τους.

Η χρήση του πιάνου, του τρομπονιού, αλλά και τα πιατίνια που έπαιξε εκείνη εκστατικά, μας χρωμάτισε ιδιαίτερα την μουσική μας βραδιά. Και ήρθε πιο κοντά στον κόσμο παρακινώντας τον να τραγουδήσει, αλλά και κατεβαίνοντας από την σκηνή.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο Concertphotos.gr

Written By
More from Maria Sarantou
Οι The Troggs μαζί με τους Peny Dreadful live στο Gagarin το Σάββατο 9/11/2019
Την σημαντική δεκαετία του 1960 με τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις,...
Read More
0 replies on “ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – ZOLA JESUS – Fuzz Live Music Club, ΠΕΜΠΤΗ 05/11/2015”