ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – TRICKY Presents SKILLED MECHANICS, Fuzz Live Music Club, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/01/2016

 

Στις 22 Ιανουαρίου, την ημέρα που κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Tricky, εμφανίστηκε στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα, μαζί με το νεοσύστατο συγκρότημά του, τους «Skilled Mechanics», που αποτελείται από τους DJ Milo, και τον ντράμερ Luce Harris.

 

_MG_0109

Ο κόσμος ήταν πολύς, όταν στις 21:30 άνοιξε την συναυλία η Lia Hide με την μπάντα της και απολαύσαμε για σαράντα περίπου λεπτά την υπέροχη φωνή της.

 

Ερμήνευσε τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο «Home» που κυκλοφόρησε το 2013, όπως και κομμάτια του δεύτερου δίσκου που ετοιμάζει. Τραγούδησε ακόμα, πολύ δυναμικά, στην μνήμη του David Bowie, το I’m Afraid of Americans.

 

Μια πολύ ζωντανή παρουσία της Lia Hide, όπως και των υπόλοιπων μελών, ήταν μια από τις πολύ καλές στιγμές της βραδιάς.

 

Το Fuzz, είχε πλέον γεμίσει και μετά το υπέροχο ζέσταμα που προηγήθηκε, το πλήθος αδημονούσε για τον Tricky. Πέντε λεπτά μετά τις 22:30, εμφανίστηκε σε μια σκηνή κατάμεστη από ηχητικό εξοπλισμό και με σκοτεινό φωτισμό.

 

Η ένταση της μουσικής ήταν δυνατή, τόσο, όσο να ευχαριστηθείς αυτό που πήγες να ακούσεις. Παρόλο που δεν χρησιμοποιεί πλέον τραγουδίστριες για φωνητικά, όσες γυναικείες φωνές χρειάζονταν υπήρχαν ήδη στην ηχογραφημένη μουσική που έπαιζε από τα μηχανήματα, κατά κύριο ρόλο.

_MG_0628

Ακούσαμε μερικά κομμάτια από τον νέο τους δίσκο, παίρνοντας μια γεύση από την καινούργια τους δουλειά. Όπως βέβαια και αρκετές από τις παλαιότερες επιτυχίες του Tricky.

 

Έπαιξαν το ατμοσφαιρικό Makes me wanna die, όπως και το πιο σκοτεινό Vent, που περιλαμβάνονται στον δεύτερο δίσκο του «Pre-Millennium Tension» του 1996.

 

Απολαύσαμε το Overcome που περιλαμβάνεται στον πρώτο του δίσκο «Maxinquaye» του 1995, το οποίο είναι μια διαφορετική εκδοχή του Karmacoma των Massive Attack, τραγούδι που είχε γράψει επίσης ο Tricky την ίδια περίοδο.

 

Μια άλλη καλή στιγμή ήταν το υπέροχο You Dont Wanna, από τον πέμπτο του δίσκο του 2001 «Blowback», η instrumental διασκευή του Sweet Dreams, με μια οπτική στα μέτρα της μουσικής του Tricky.

 

Όπως και το αισθησιακό «Valentine», από τον ένατο δίσκο του «False Idols» του 2013.

_MG_0607

Μετά από πολλά χρόνια, ο Tricky εμφανίστηκε ξανά στο μπροστά μέρος της σκηνής. Σε μερικά τραγούδια είχε γυρισμένη την πλάτη στον κόσμο αν και στα περισσότερα ήταν χαμένος στον trip hop ρυθμό του.

 

Η συναυλία, μαζί με το encore, κράτησε περίπου μια ώρα. Λίγος χρόνος, αν αναλογιστείς πως ίσα που προλάβαμε να γίνουμε κι εμείς τμήμα του δικού του ρυθμού.

_MG_0669

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags from the story
,
Written By
More from Maria Sarantou

Röyksopp, Moderat + more, 1η ΜΕΡΑ – 02 06 – RELEASE ATHENS FESTIVAL 2017 @ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

Κύριο συστατικό την ηλεκτρονική μουσική, θα έχει η 1η μέρα του Release...
Read More