ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – CHINAWOMAN – Fuzz Live Music Club, ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11/2015

Chinawoman
Chinawoman

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να σεργιανίσεις στον χρόνο: να διαβάσεις ένα βιβλίο, να δεις μια ταινία, να κοιτάξεις έναν πίνακα ζωγραφικής.. Ένας ακόμα τρόπος και λίγο πιο διαδραστικός, είναι να ακούσεις μουσική σε μια συναυλία. Εκεί υπάρχει μια αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των μουσικών που βρίσκονται στην σκηνή και του κοινού που συμμετέχει στην διάρκειά της, αλλά και ατομικά στον καθένα στο πως λαμβάνει και νιώθει στο κορμί του τα μουσικά ακούσματα.

Stella
Stella

Ένα από αυτά τα μουσικά χρονικά περάσματα ξεκίνησε από την έναρξη της βραδιάς με την Stella. Μια παρουσία γλυκιά και δροσερή, όπου παρέα με την μπάντα της, μέσα από τον σύγχρονο pop/rock ήχο τους και ένα ρυθμικό τέμπο στα περισσότερα μουσικά κομμάτια, μας μετέφερε μια αίσθηση δεκαετίας ΄70 – ΄80. Τραγούδια που ακούσαμε, όπως το Picking Words, Repeat, Last Minute Boy, The map, υπάρχουν στο πρώτο της προσωπικό της άλμπουμ. Τραγούδησε επίσης και ένα νέο της τραγούδι, το οποίο περιλαμβάνεται στην καινούργια της δουλειά που ετοιμάζει.

Chinawoman
Chinawoman

Μισή ώρα αργότερα, το χρονικό μουσικό ταξίδι εδραιώθηκε με την εμφάνιση της Chinawoman. Σοβαρή και δυναμική στην σκηνή, μας έμπασε στον κόσμο των μελωδιών της με το Lovers and Strangers.

 

Μουσικά περιπλανήθηκε με τραγούδια και από τους τρεις δίσκους της, δημιουργώντας μια βαρύτητα στο σκοτεινό χώρο που εντεινόταν με τα λιγοστά φώτα της σκηνής και δίνοντάς της μια μυστηριακή μορφή. Μαζί με την μπάντα της συμμετείχε και εκείνη στο μουσικό αποτέλεσμα, πέρα από την αισθαντική φωνή της, παίζοντας σε αρκετά κομμάτια πλήκτρα.

Από το To Be With Others, στο αιθέριο λίκνισμα του Show Me The Face και στην «νωχελική» ερμηνεία του Vacation From Love, το κοινό είχε ήδη αρχίζει να αφήνεται στα ατμοσφαιρικά ρετρό ακούσματα και να κάνει αισθητή την παρουσία του, ανταποκρινόμενο στα μουσικά ερεθίσματα της Chinawoman.

What Was Said, Aviva, Ill Be Your Woman, Friday Night και ο μουσικός κλοιός όλο και έσφιγγε, υποβάλλοντας μας μια βαριά ατμόσφαιρα, από την οποία δεν θέλαμε να ξεφύγουμε.

200000

Η συμμετοχή του κοινού από την αρχή σχεδόν της συναυλίας, έδωσε ίσως την αφορμή να μας πει ότι ενώ την πρώτη λέξη που μαθαίνουν στον Καναδά είναι το «sorry», εδώ είναι το «σ΄αγαπώ», το οποίο το επανέλαβε συχνά, απευθυνόμενη στον κόσμο, ως το τέλος της συναυλίας.

Τα τελευταία κομμάτια που ερμήνευσε ήταν το Party Girl, τίτλος ο οποίος δανείστηκε η ομότιτλη ταινία του 2014, και αφού την κάλεσε ο κόσμος πίσω στην σκηνή, μετά που μας χαιρέτησε, επέστρεψε και είπε το Russian Ballerina, τραγούδι που εμπνεύστηκε από την μητέρα της που ήταν και εκείνη μπαλαρίνα.

Η μιάμιση ώρα που διήρκησε η συναυλία, όσο κοινότοπο και αν ακούγεται, πραγματικά κύλισε σαν νερό και ευχαρίστησε τον κόσμο που γέμισε το Fuzz για να την απολαύσει.

 

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες απο τη συναυλία στο www.ConcertPhotos.gr

 

Written By
More from Maria Sarantou
RELEASE ATHENS FESTIVAL @ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ – THIEVERY CORPORATION, UB40 feat. ALI CAMPBELL & ASTRO & MICKEY, GOLAN, ANGELIKA DUSK, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 06 2018
Για όσους δεν κατάφεραν να τους απολαύσουν πέρσι, αλλά και για όσους...
Read More
0 replies on “ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ – CHINAWOMAN – Fuzz Live Music Club, ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11/2015”